Dragii mei,

Şcoala românească de medicină a fost pentru Acad. Nicolae Cajal a doua sa familie. Profesorii şi elevii săi i-au fost deopotrivă dragi şi în toată viaţa şi activitatea sa a lucrat pentru consolidarea şi promovarea şcolii medicale româneşti, pentru educaţia permanenta a opiniei publice în respectul faţă de viaţă.

Aşa se face ca la fiecare Simpozion dedicat memoriei tatălui meu este omagiată nu doar cariera ştiinţifică sau rezultatul studiilor cercetătorului Nicolae Cajal, ci omul şi dragostea sa de viaţă.
În numele a tot ce a însemnat tata pentru noi toţi vă chem să acţionăm ca o familie unită pentru ca şcoala românească de medicină să fie în fiecare zi mai bună si să existe mai departe cu demnitate şi performante demne de înaintaşi.

Mulţumesc Academiei de Ştiinţe Medicale şi tuturor celor care faceţi ca visul acesta al celui care nu e doar părintele meu, ci şi al vostru să fie cu putinţa - şcoala de medicină din România să servească viaţa şi oamenii.

Irina Cajal Marin
Preşedinte Fundaţia Academician Nicolae Cajal

Preşedinţii Simpozionului

Costin Cernescu, ASM, Membru Corespondent al Academiei Române